Rólunk

Hitvallásunk:

„Hiszem, hogy az ember megérti: leggyakorlatiasabb a legerkölcsösebb élet és az erkölcsös élet az egyetlen út, amely biztosítja fennmaradásunkat.

Már kezdi megérteni, hogy vagy megosztja másokkal anyagi gazdagságának egy részét, vagy mindent el fog veszíteni.

Már kezdi megérteni, hogy tisztelnie kell, és együtt kell élnie más politikai ideológiákkal, ha azt akarja, hogy civilizációnknak jövője legyen. Ezek azok az érvek, amelyekkel a közvetlen tapasztalat felfegyverzi az embert, hogy megértsen és elfogadjon.

Ez a moralitás, az erkölcsiség gyalogútja.

Más út, pedig nincs.”

Saul David Alinsky: A cél. A szociális munka elmélete és gyakorlata.

Kuratórium

Közös Liget Alapítvány - kurátor

Gerencsér-Szegezdi Gabriella

– kurátor –

Munkámat, hivatásomat a megoldásfókuszú szemlélet jellemzi. Alapvégzettségemet és szociális szakmai szemléletemet az ELTE Társadalomtudomány Karán szereztem, ahol olyan muníciót kaptam, mely mai napig meghatározza gondolkodásomat. Az elmúlt években további képzettségeket szereztem annak érdekében, hogy még hatékonyabban tudjak segíteni.  A PTF-en megoldásfókuszú coach diplomát , a Wesley János Lelkészképző Főiskolán művészetterapeuta végzettséget szereztem. Hivatásom és szabadidőm kiterjesztésére hívtam életre az alapítványt. Jelenleg önkéntesként végzem az alapítvánnyal kapcsolatos forrásteremtési, pályázati, adminisztratív és a social médiával kapcsolatos munkákat, illetve a művészetterápiás csoportokat szervezem és tartom terapeuta társammal.  Elsődleges célom az volt, hogy munkatársaimmal, társaimmal, testvéreimmel olyan közösséget tudjunk építeni bárkivel, aki nyitott közösségépítő programjainkra. Szeretném a művészetterápiát, minél szélesebb körben népszerűsíteni és eljuttatni olyan helyekre is, ahol a lehetőségek ezt kevésbé teszik lehetővé, hogy kipróbálhassák családok, gyermekek a művészetekben rejlő kreatív felszabadító erőt. Továbbá fontosnak tartom, hogy egy közösség jól sáfárkodjon mindazzal, amit birtokol és katalizáljunk olyan folyamatokat, ahol a több-ből eljuthat bármi a kevesebb felé…

Kunhegyesi Ferenc

– kuratóriumi tag –

Kortárs festőművész, hátrányos helyzetű gyermekek mentora és szabad gondolkodású alkotó ember.

Feró szemlélete és kapcsolódásai kultúrákon és társadalmi csoportokon szinte akadálytalanul haladnak és szabadon. Alapítványunk célkitűzései és szakmai, emberi barátságunk egyik gyümölcse a közös alapítványban való együttműködés. Önkéntesként 2022 óta az alapítvány kurátoraként van jelen a Közös Ligetben.

Közös Liget Alapítvány - kuratóriumi tag

Sipos Zoltán

– kuratóriumi tag –

 

Szociális szakember, régebben aktivista, 4 gyermek édesapja és társadalmi szerepvállalását mélyítendő, önkormányzati képviselőként is. Zoltánnak fontos létezésében, hogy a civil szféra és a vállalkozói szféra között híd szerepet töltsön be. Forrásteremtő, kreatív- „brain storming”-oló energiái miatt, pomázi lokálpatriótaként örömmel kapcsolódott be egy civil szervezet alapításába, munkájába. Önkéntesként 2022 óta az alapítvány kurátoraként van jelen a Közös Ligetben.

Önkénteseink, együttműködő partnereink: akik szakmai tudásukat nyújtják felénk….

Önkéntesek

Közös Liget Alapítvány - önkéntes

Kiss László

-önkéntes-

Egész felnőtt életemben kísér a résztvevő-segítő érzékenység. Ápolóként, érdekvédőként általában a frontvonalban. Hiszek az összekapaszkodó kezek erejében, ezért is csatlakoztam örömmel az alapítvány munkájához. Közösségi rendezvényeken, adományok osztásában és gyermektáborokban segítem munkájukat.

Tamaskó-Komjáti Anett

-önkéntes-

Amióta eszemet tudom a segítői munkakör és a művészet partján eveztem. Pedagógusként a mindig nagy hangsúlyt helyeztem diákjaim személyiségének fejlesztésére. Szerencsés vagyok, mert a kommunikáció-magyar nyelv és irodalom tantárgyammal erre lehetőségem is van. 2022 júniusában végeztem a Wesley János Lelkészképző Főiskola Komplex Művészeti terapeuta képzésen. A művészetből, kezdetben saját magam részére merítettem, az alkotás öngyógyító folyamat volt, de a szak elvégzése után, ezt a fajta önismeret fejlesztést, egészségmegőrzést, gyógyítást már csoportban is alkalmazhatom. Megtapasztaltam a módszer kollektív erejét, a katarzis élményét, és a közös alkotások emelkedett folyamatát. Az alapítványt művészetterápiás csoportok szervezésével segítem aktívan.

Közös Liget Alapítvány - önkéntes
Közös Liget Alapítvány - önkéntes

Csepeli Péter

– önkéntes –

Csepeli Péter

Peti szinte a kezdetektől segíti munkánkat azzal, hogy jelen van rendezvényeinken, adományosztásainkon és dokumentálja nagyszerű fotóival és videóival munkánkat.